Rond het jaar 1900 ontwikkelde Dr. Thomas Richard Allinson het Allinsonbrood, omdat hij vond dat men gezonder moest gaan eten. Het Allinsonbrood maakte hij slechts met volkorenmeel, water, zout en gist. Het resultaat: een puur volkorenbrood boordevol vezels. Tot op de dag van vandaag wordt het recept gemaakt zoals Dr. Allinson het bedacht heeft. Onze bakkers omarmen dit volkorenbrood vanwege zijn smaak, voedingswaarde en malsheid! Vanaf nu presenteren onze bakker (beste volkorenbakkers van Nederland) het Allinson 100% Volkorenbrood en het Allinson 100% Volkoren Zonnepitbrood.
Energie (kJ)
Energie (kcal)
Vetten
Waarvan onverzadigd
Koolhydraten
Waarvan suikers
Vezels
Eiwitten
Zout
Water
769,21
181,9
1,05
0,17
31,54
1,53
5,28
8,82
0,89
51,54
269,22
63,66
0,37
0,06
11,04
0,54
1,85
3,09
0,31
18,04
VOLKORENTARWEMEEL, water, gejodeerd zout, bakkersgist , enzym [TARWE], TARWEMOUTBLOEM, geroosterd GERSTEMOUTMEEL, TARWEGLUTEN, natuurazijn.
Energie (kJ)
Energie (kcal)
Vetten
Waarvan onverzadigd
Koolhydraten
Waarvan suikers
Vezels
Eiwitten
Zout
Water
1.007,72
240,04
7,98
1,66
29,22
1,34
5,55
9,97
0,8
45,72
352,7
84,01
2,79
0,58
10,23
0,47
1,94
3,49
0,28
16
VOLKORENTARWEMEEL, water, 12,5% zonnebloempitten, gejodeerd zout, bakkersgist , enzym [TARWE], TARWEMOUTBLOEM, geroosterd GERSTEMOUTMEEL, TARWEGLUTEN, natuurazijn.
Woensdag | Driebergen | Traaij | 11:00-17:00 |
Donderdag | Barneveld | Gowthorpeplein | 07:30-13:00 |
Vrijdag | Zwolle | Melkmarkt | 08:00-13:00 |
Zaterdag | Urk | Urkerhard | 07:00-13:00 |